Over Hetty Rook

IMG_0379

Mijn wandel met de Heer leidde me van Amerika naar Azië en nu in Israël. Deze wandel begon ik nadat ik een tekst van de Heer had gekregen:

Jesaja 52:12
“Maar jullie(jij) hoeven(hoeft) niet overhaast te gaan, jullie(jouw) vertrek is geen vlucht, want de HEER gaat voor jullie(jouw) uit, de God van Israël vormt je achterhoede.” (NBV)

In 2002 vertrok ik naar Amerika om een bijbelschool te volgen en in 2005 vervolgde ik mijn reis naar Azië en begon hier mijn werk. Na een jaar in Azië werd ik geïntroduceerd bij de bergbevolking. Ik kwam erachter en werd erdoor bewogen dat jonge mensen geen gelegenheid hadden om goed bijbelonderwijs te volgen. Vanwege de arme omstandigheden waaronder deze mensen moeten leven en erdoor gedreven dat een ieder in staat moet zijn om goed bijbelonderwijs te krijgen ben ik samen met een lokale jonge man een bijbel training school begonnen. Deze school moet ondergronds functioneren omdat het land nog steeds gedeeltelijk gesloten is voor het evangelie.

Na een eerste jaar onderwijs kwam de eerste tegenstand van de overheid en de school werd gesloten. De jonge man werd 2 dagen in hechtenis gehouden en ik werd gevolgd door de politie. Een jaar lang is de school gesloten geweest. In dat jaar hebben we bergtrips gemaakt die soms ook de nodige moeilijkheden gaven met de lokale politie. Dwars door dat alles heen drong de Heer er bij mij op aan opnieuw te starten met de school. Het was een bijzondere start en de Heer gaf de belofte dat we zouden uitbreiden en dat niemand ons zou tegenhouden. Hij heeft zijn woord gehouden.

Ik heb veel gereisd in de bergen om mensen in afgelegen gebieden te bereiken met het evangelie waarbij ik vele ontberingen het hoofd moest bieden. Ik heb mij zoveel mogelijk geïdentificeerd met hen en heb daarmee de harten van de arme bevolking gewonnen. Het is een wandel in geloof voor mij en stond daarmee voor vele uitdagingen. Ik geloof dat deze wandel mij nu geleid naar Israël.