Nieuws – Kerken Juni 2014

kerken kerken1 kerken2 kerken3 kerkjes3 kerkjes 4De twee medewerkers John en Mark zijn naar de grens geweest. Ze hebben daar een minderheidsgroep bezocht. Deze groep woont ver in de hoge bergen. Ze moesten 7 uur lopen over smalle weggetjes. Het dorp dat ze aandeden heeft 300 inwoners. De meeste inwoners zijn oude mensen. 1 van de studenten kwam hen ophalen.

Ze werden op zondag uitgenodigd om te preken in de kerk.
Mark en John wisten dat ze vrij traditioneel waren, maar de Heilige Geest raakte ze aan om hen te leren hoe David God aanbad.
Ze begonnen met een langzaam traditioneel lied te zingen. Daarna leerden ze over David die danste voor de Heer en alles wat er met David gebeurde.
Na de lessen gingen ze bidden. Ineens kwam de Heilige Geest over hen. De mensen begonnen spontaan hun zonden te belijden en sommigen begonnen te lachen van blijdschap. Ze zeiden dat ze nog nooit zo’n blijdschap hadden gekend.

Na de dienst kwamen velen voor gebed voor genezing voor henzelf en voor de kinderen.
Na een paar dagen werden John en Mark uitgenodigd om het goede nieuws aan de families te brengen. Ze bezochten meer dan dertig families en 26 familieleden kwamen tot de Heer.

Ze hebben een zondagschool gestart, ze hebben de kinderen boeken en bijbels gegeven. 2 mensen hebben ze geïnstrueerd om kinderwerkers te worden.

Een van de studenten zei dat ze zo blij was omdat de Heer hun leven zo snel veranderde. Nu is de kerk vol van leven door de Heilige Geest.

Wij gingen naar de bergen in geloof. We hadden maar weing geld, en moesten een ticket voor de bus kopen.
Onderweg gaf de Heer hen een grote gift. Eenmaal terug hadden ze zelfs iets meer geld dan daarvoor.